ABD'den Hizbullah Kararı

ABD'den Hizbullah Kararı

ABD Hazinesi, Lübnan'daki Hizbullah'a bağlı uluslararası bir ağın parçası olarak nitelendirdiği üç Lübnanlı ve on şirkete yeni yaptırımlar uyguluyor.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

WASHINGTON (Reuters) - Amerika Birleşik Devletleri Cuma günü, uluslararası Hizbullah ağının bir parçası olarak nitelendirdiği üç Lübnanlı ve 10 şirkete, Washington'un terör örgütü olarak tanımladığı gruba yönelik yaptırımlardan kaçınmaya çalışmakla suçlayarak yaptırım uyguladı.

ABD Hazine Bakanlığı yaptığı açıklamada, Hizbullah üyesi ve iş adamı olduğunu söylediği Adnan Ayyad ile onunla bağlantılı uluslararası ve şirketler ağının diğer üyelsi Adel Diab'ı hedef aldığını belirtti.

Cuma günkü hamle, Washington'un geçtiğimiz Salı günü, aralarında Hizbullah grubuyla bağlantılı Diab'ın da bulunduğu üç işadamını Hizbullah'a finansal destek sağlamkla suçladı

Hazine Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı Brian Nelson Cuma günü yaptığı açıklamada, ", Lübnan'daki ve yolsuzluk artarken , Hizbullah'ın yasadışı faaliyetler ile yaptırımları atlatmak istiyor dedi .

Krizler, borç 2019'dan bu yana Lübnan ekonomisini harap etti. Yerel para birimi olumsuz anlamda geçen hafta yeni bir rekor kırdı ve nüfusun büyük kesimleri yoksullaştı

Pazartesi günü, yerel basında çıkan haberlere göre Lübnan kabinesi, Hizbullah ve Emel hareketinin hafta sonu hükümet toplantılarını boykot etme kararını sona erdirdikten sonra, ilk toplantısını yapacak.