ABD'den Hamas'a Karşı Yeni Yasa Tasarısı

ABD'den Hamas'a Karşı Yeni Yasa Tasarısı

- ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi ve Demokrat partilerin 55 üyesi, Hamas ve İslam için yeni yasa tasarısı hazırladı

Tercüme Haber / Tevhidhaber

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi ve Demokrat partilerin 55 üyesi, Hamas ve İslami Cihad için uluslararası finansmanı önleyecek ve onlara yardım eden yabancı kişilere, ajanslara ve hükümetlere mali yaptırımlar uygulamayı amaçlayan bir yasa tasarısı sundu.

Tasarı kabul edilirse, ABD Başkanı Joe Biden'ın bu tür fonlara dahil olan yabancı kişi veya kurumları tanımlayan yıllık bir raporu Kongre'ye sunması gerekecek.

Ulusal Güvenlik Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Alt Komitesi başkan yardımcısı Temsilci Josh Gotheimer, İsrail gazetesi "Jerusalem Post"un bugün Cuma günü bildirdiğine göre, ABD ve müttefikleri, finansal kaynaklarını izole ederek Hamas ve Filistin'deki İslami Cihad gibi grupları yalnızlaştırmaya devam ediyor” dedi.

Tasarı senatodan geçtiğinde, Biden'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan mülklere el konulması, ihracat ve ithalat garantilerinin iptali, kontrollü mal veya teknolojinin ihracatının yasaklanması da dahil olmak üzere yaptırım uygulamak zorunda kalacak