ABD'den Hamas Açıklaması

ABD'den Hamas Açıklaması

ABD’li yetkili, İsrail'in Hamas'ı ortadan kaldırma hedefini küçümseyerek, bunu başaramayacaklarını söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, basın mensuplarına verdiği demeçte, ABD’nin Ortadoğu’daki askeri varlığı ve İsrail’in Gazze’deki planları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Kirby yaptığı açıklamada, Hamas'ın Gazze'de güçlü duruşunu sürdürdüğünü belirtti.

Kirby’e göre "Hamas'ın oluşturduğu askeri tehdidin ortadan kaldırılması” İsrail için "ulaşılabilir bir hedef", ancak grubun “tamamen ortadan kaldırılması” İsrail’in başarabileceği bir şey değil.

ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü ayrıca, ülkesinin askeri açıdan Ortadoğu’da güçlü bir varlık gösterdiğini ve bu gücü koruma niyetinde olduğunu sözlerine ekledi.

Kirby açıklamasının başka bir yerinde, ABD'nin USS Bataan saldırı gemisi liderliğindeki amfibi hazır grubun operasyonlarını, Körfez'den Doğu Akdeniz'e kaydırması emrini verdiğini duyurdu.

Bataan liderliğindeki amfibi hazır grubun yer değiştirmesi, uçak gemisi Gerald R. Ford'un bölgeden ayrılışıyla aynı zamana denk geliyor. Bu durum, ABD'nin bölgeyi istikrarsızlaştırma gayesinden vazgeçmediğini gösteriyor.

USS Bataan ve çıkarma gemisi Carter Hall, geçtiğimiz senenin ağustos ayında Körfez'de beş ay kaldıktan sonra Süveyş Kanalı üzerinden Kızıldeniz’e doğru yola çıkmıştı.(Ajanslar)