ABD'den Gannuşi Açıklaması

ABD'den Gannuşi Açıklaması

ABD, Tunus'un Gannuşi'yi tutuklamasını kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı dün Tunus'un eski Parlamento Başkanı Raşid Gannuşi'nin tutuklanmasını, partisinin genel merkezinin kapatılmasını ve muhalefet gruplarının toplantılarının yasaklanmasını kınadı.

ABD yaptığı açıklamada, "Tunus hükümeti tarafından siyasi muhaliflerin ve eleştirmenlerin tutuklanması, Tunusluların fikir, düşünce ve ifade özgürlüğünü açıkça garanti eden bir anayasada benimsediği ilkelerle temelden çelişiyor" dedi. "Tunus hükümetinin ifade özgürlüğüne ve diğer insan haklarına saygı gösterme yükümlülüğü, herhangi bir birey veya siyasi partiden daha büyüktür ve canlı bir demokrasi ve ABD-Tunus ilişkisi için esastır."

Ennahda hareketi, Gannuşi'nin başkentteki bir güvenlik kışlasında sorguya çekildiğini duyurmadan önce Pazartesi günü başkentteki evine baskın düzenleyen ve onu "bilinmeyen bir yere" götüren bir güvenlik birimi tarafından tutuklandığını açıklamıştı Ailesi, avukatıyla görüşmesine veya sorgu sırasında yanında bulunmasına izin verilmediğini söyledi.

Bir gün sonra güvenlik güçleri Ennahda'nın bürolarına baskın düzenleyerek boşalttı, kapattı ve ülke genelinde Nahda Partisi ve Ulusal Selamet Cephesi'nin tüm toplantılarını yasakladı.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı