ABD'deki Üniversitelerde Filistin Yanlısı Öğrencilerin Eylemleri Tüm Dünyaya Yayılıyor

ABD'deki Üniversitelerde Filistin Yanlısı Öğrencilerin Eylemleri Tüm Dünyaya Yayılıyor

ABD, Fransa ve İrlanda'daki güvenlik güçleri, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığını reddeden ve ateşkes talep eden protestoculara saldırıyor

İrlanda'daki University College Dublin (UCD) güvenlik görevlileri UCD Öğrenci Birliği Başkanı Martha Ní Riada'yı eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi için düzenlenen ödül töreninden zorla çıkardı.

Pelosi, kendisine fahri doktora, Sutherland Liderlik Ödülü ve James Joyce Ödülü takdim etmek üzere University College Dublin'de düzenlenen törende konuşurken Martha Ní Riada ayağa kalkarak "Pelosi bir Siyonist ve savaş suçlusudur" diye bağırdı , bunun üzerine iki güvenlik görevlisi kendisine yaklaşarak onu salondan çıkardı.

İrlanda'nın Daily Mirror gazetesine konuşan University College Dublin Öğrenci Birliği Başkanı şunları söyledi: "Ayağa kalktım ve Pelosi'nin bir Siyonist ve savaş suçlusu olduğunu söyledim ve bir öğrenci temsilcisi olarak söylemek istediğim daha çok şey vardı, bu verilen unvanı kınıyoruz dedi.

Etkinlik salonun içinde gerçekleşirken, Ni Riada 150'den fazla öğrencinin Pelosi ve İsrail varlığını protesto etmek için salonun dışında durduğunu ve Gazze Şeridi'ndeki soykırımın sona ermesi için slogan attığını doğruladı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Yuhalandı

New York Manhattan'daki Columbia Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze Şeridine yönelik saldırıları nedeniyle ülke çapında öğrenci protestolarına yol açan bölgeyi ziyareti sırasında ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'ı yuhalayarak karşıladı.

Üniversite , birçok ABD üniversitesinde protesto hareketinin sembolü haline geldi. Polis, ülke genelindeki üniversite protestolarına şiddetle karşılık verdi.

Teksas'ta, çevik kuvvet teçhizatıyla donatılmış ve atlı polis tarafından desteklenen Otoyol Devriyesi birlikleri, Austin'deki Texas Üniversitesi'nde bir gösteriyi dağıtarak yaklaşık 34 kişiyi tutukladı.

Providence'daki Brown Üniversitesi, Ann Arbor'daki Michigan Üniversitesi, Cambridge'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ve Humboldt'taki California Politeknik Üniversitesi gibi diğer üniversiteler de benzer protestolara tanık oldu.

GÖSTERİLER FRANSA'YA SIÇRADI

Fransa'da ayrıca Sorbonne Fransız Üniversitesi öğrencileri, Fransa'nın İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığını destekleme politikasını protesto etmek için üniversitenin önünde toplandı

AVUSTRALYA'DAKİ SİDNEY ÜNİVERSİTESİNDE GÖSTERİLER DÜZENLENDİ!

Avustralya'daki Sidney Üniversitesi'ndeki yüzlerce öğrenci, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığını kınayan protestolar düzenledi ve protestocular kampüste çadırlar kurdu

Kaynak:Haber Kaynağı