ABD'de Siyahiler Asker Olmak İstemiyor

ABD'de Siyahiler Asker Olmak İstemiyor

Artan ırkçılık ve Afrika kökenli Amerikalı George Floyd'un öldürülmesi üzerine protestoculara karşı güvenlik güçlerinin şiddet kullanması zemininde, özellikle beyaz olmayanlar ve azınlıklar arasında askere alınan Amerikalıların oranı düşüyor.

Tercüme Haber / Tevhidhaber

ABD Hava Kuvvetleri, Afro-Amerikan George Floyd'un öldürülmesinin ardından göstericilere yönelik baskıcı uygulamaların bir sonucu olarak, özellikle azınlıklar arasında, acemi askerlerin saflarına katılma konusundaki isteksizliğini kabul etti.

Hava Kuvvetleri ve diğer askeri şubeler, yalnızca yeni askere alınan gençlerin azalmasından değil, aynı zamanda siyahi kişilerin askere alınmasındaki azalıştan dolayı endişeli

Pentagon tarafından yürütülen bir araştırma, son iki yılda silahlı kuvvetlere katılma oranındaki düşüşün yaklaşık %2'ye ulaştığını gösterdi. Siyahi kişilerin oranının 2019'da %20'den ertesi yıl %11'e düştüğünü ve 2020 sonbaharında tekrar %8'e düştüğünü açıkladı.

Floyd'un ölümü Amerika Birleşik Devletleri'nde ve yurtdışında polisin beyaz olmayan insanlara karşı aşırı güç kullanmasına, arada şiddet eylemlerine ve Protestolara yol açmıştı