ABD'de İsrail'e Destek Olan Fonların Kapatılması İçin Gösteri Düzenledi

ABD'de İsrail'e Destek Olan Fonların Kapatılması İçin Gösteri Düzenledi

Boston 'da Göstericiler İsrail Yerleşimlerini Fnanse Eden Amerikan Kurumlarının Kapatılmasını Talep Ediyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Boston: Filistin davasının düzinelerce destekçisi bugün Pazar günü, Massachusetts, Boston'daki Omni Otel'de Yahudi Ulusal Fonu Ulusal Konferansı önünde gösteri yaparak yerleşimleri finanse eden Amerikan kurumlarının kapatılması çağrısında bulundu.

Gösteri, 1901'de kurulduğundan bu yana Avrupa'da kurulan örgütün (Yahudi Ulusal Fonu) Boston'daki yerel kurumların koalisyonu tarafından “Yahudi Ulusal Fonunu Kapat” sloganı altında gerçekleşti

Wafa'nın haberine göre göstericiler, Filistin bayrağını ve İsrail'in Filistin topraklarını işgalini sürdüren yasadışı faaliyetleri desteklemek ve yasadışı yerleşimlerin kurulmasını finanse etmek için Amerikan vatandaşlarından bağış toplayan Ulusal Yahudi Fonu'nun kapatılması çağrısında bulunan pankartlar taşıdı.

Yerleşim destek örgütünün Amerikan şubesi, "Gelecek On Yıl için Milyar Dolarlık Yol Haritası" adlı bir kampanyayı duyurdu ve bu kampanyada, "gelecek nesil" Amerikalıların İsrail'e bağlanmasına yardımcı olmak için Amerikalı bağışçılardan bir milyar dolar toplanıyor. Web sitesine göre, örgüt, konferansı “ Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşimini genişletme hedeflerini desteklemek için daha fazla fon toplamak için bir başlangıç ​​noktası” olarak değerlendirdi .

Geçen yıl, bir grup Kongre üyesinin, yerleşimlere yüz milyonlarca dolar fon sağlayan kuruluşları kapatmak için ABD Hazinesinin yedi üyesi tarafından imzalanan bir muhtıra sunması ve vergi muafiyeti durumunun yasal olarak gözden geçirilmesini talep etmesi dikkat çekicidir.