ABD'de Gazze İçin Bir İstifa Daha!

ABD'de Gazze İçin Bir İstifa Daha!

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Gazze'deki savaş nedeniyle istifa etti

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Arapça konuşan sözcüsü Hala Gharit istifa etti ; Washington'un Gazze'deki savaşa yönelik politikasına itiraz olarak bu sorun nedeniyle bakanlıktan en az üçüncü istifa geldi.

Bakanlığın internet sitesinde Hala'nın aynı zamanda Dubai'deki Bölgesel Medya Merkezi'nin Müdür Yardımcısı olduğu ve yaklaşık yirmi yıl önce siyasi ve insan hakları yetkilisi olarak Dışişleri Bakanlığı'na katıldığı belirtildi.

Hala, sosyal paylaşım sitesinde (LinkedIn) şunları yazdı: "ABD'nin Gazze savaşındaki tutumu nedeniyle 18 yıllık seçkin hizmetimin ardından istifa ettim."

Perşembe günü düzenlenen bir basın toplantısında istifayla ilgili soru sorulduğunda, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, bakanlığın çalışanlarının hükümet politikalarıyla aynı fikirde olmadıklarında görüş alışverişinde bulunabilecekleri kanallara sahip olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir ay önce, Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Bürosu'ndan Anil Shielen istifasını açıklamıştı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Josh Ball da Ekim ayında istifa etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı