ABD'de  2022'de İntihar Eden Kişi Sayısı  Rekor Seviyeye Ulaştı

ABD'de 2022'de İntihar Eden Kişi Sayısı Rekor Seviyeye Ulaştı

CDC verilerine göre ABD'deki intiharlar 2022'de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Perşembe günü yayınlanan yeni hükümet verilerine göre, geçen yıl ABD'de yaklaşık 49.500 kişi kendi canına kıydı, bu şimdiye kadarki en yüksek sayı.

Rakamları yayınlayan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, yıl için henüz bir intihar oranı hesaplamadı, ancak mevcut veriler, intiharların ABD'de II. Dünya Savaşı'nın şafağından bu yana herhangi bir zamandan daha yaygın olduğunu gösteriyor.

Oran 2019'da biraz düştü. 2020'de, COVID-19 pandemisinin ilk yılında tekrar düştü. Bazı uzmanlar bunu , savaşların ve doğal afetlerin ilk aşamalarında, insanların bir araya gelip birbirlerine destek olduklarında görülen bir olguya bağladılar .

Ancak 2021'de intiharlar %4 arttı. Geçen yıl, yeni verilere göre, sayı 1.000'den fazla artarak 49.449'a yükseldi - bir önceki yıla göre yaklaşık %3'lük bir artış. Geçici veriler ABD ölüm belgelerinden geliyor ve neredeyse eksiksiz olarak kabul ediliyor, ancak önümüzdeki aylarda ölüm bilgileri gözden geçirildikçe biraz değişebilir.

En büyük artışlar yaşlı erişkinlerde görüldü. Ölümler 45 ila 64 yaş arası kişilerde yaklaşık %7 ve 65 yaş ve üstü kişilerde %8'den fazla arttı. CDC, özellikle beyaz erkeklerin oranlarının çok yüksek olduğunu söyledi.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı