ABD yaptırımlarının kaldırılmasıyla ilgili kilit sorunlar henüz çözülmedi

ABD yaptırımlarının kaldırılmasıyla ilgili kilit sorunlar henüz çözülmedi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

TERCÜME HABER / TEVHİD HABER

Pazartesi günü düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Saeed Khatibzade, İran dış politikasındaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi ve gazeteciler tarafından yöneltilen bir dizi soruyu yanıtladı.

JCPOA katılımcıları tarafından Viyana görüşmelerinde bazı farklılıklar çözüldü

Hatibzade, Viyana görüşmelerinin son durumuna ilişkin olarak, heyetin baş müzakerecilerinin daha fazla istişare için ülkelerinin başkentlerine döndüklerini söyledi.

Müzakerelerde kalanlar, özellikle ABD'nin yaptırımların kaldırılmasına ilişkin kararlarını duyurması için özel siyasi kararlar gerektirebilecek kilit konular ve bazıları ciddi olan konuların geri kalanı olduğunu da sözlerine ekledi.

İran-Çin 25 yıllık anlaşma stratejik öneme sahip

İran ile Çin arasında imzalanan 25 yıllık stratejik anlaşmaya işaret eden Khatibzadeh, stratejik anlaşmanın mantığının temelde İran ve Çin arasında bir yol haritası oluşturmak ve iki ülke arasında kapsamlı ve stratejik bir ortaklığa ikili ilişkileri ilerletmek olduğunu belirtti.

Bu yol haritasının, son beş aydır özellikle hükümet ve farklı bakanlıklar tarafından sıkı bir şekilde takip edilen ekonomik, kültürel, siyasi, parlamento ve yargı alanlarındaki çeşitli maddelerinin uygulanmasını gerektirdiğini de sözlerine ekledi.

İran, Suudi Arabistan'daki ellçiliği açmaya odaklandı

İran-Suudi Arabistan ilişkilerine de dikkat çeken yetkili , Cumhurbaşkanı Raeisi'nin İran Cumhurbaşkanı seçildikten sonra düzenlediği basın toplantısında belirttiği gibi, İran İslam Cumhuriyeti'nin Suudi Arabistan'daki büyükelçiliğini yeniden açmaya hazır olduğunu ve bunun doğal olarak onların durumuna bağlı olacağını söyledi. pratik eylem.

Şimdi odak noktamız İran İslam Cumhuriyeti'nin Cidde'deki İslam İşbirliği Teşkilatı misyonunu başlatmak dedi