ABD: Türk Savaş Gemileri...

ABD: Türk Savaş Gemileri...

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türk gemileriyle ilgili açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, Türk savaş gemilerinin geçen Pazartesi günü Kıbrıs'ın güneyinde sismik araştırma yapan Norveç bandıralı bir gemiye müdahale etmesiyle ilgili olarak “Bölgede tansiyonu artırabilecek hareketlerden kaçınmak önemlidir” mesajı geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Pkasi, dün düzenlediği basın toplantısı sırasında, önceki gün Kıbrıs'ta Türk ve Rum taraflarının liderlerini ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland'ın Türk savaş gemilerinin Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesinde doğalgaz araması yapan bir Fransız firması için faaliyet gösteren bir Norveç gemisine müdahalesi konusunda bir girişimde bulunup bulanmadığı yolundaki soruya, “Kıbrıs'ın açıkdenizde enerji arama hakkını destekliyoruz.

Adanın bütün diğer kaynakları gibi petrol ve gaz kaynaklarının da topyekün bir anlaşma çerçevesinde iki toplum arasında eşit bir şekilde paylaşılması gerektiğini düşünmeye devam ediyoruz. Ve tabii ki Victoria Nuland de bölgede gerginliği artırabilecek hareketlerden kaçınılması gerektiğinin önemini iletmiştir” cevabını verdi.
 
Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı savaş gemileri, geçen pazartesi günü Kıbrıs'ın güneyinde sismik araştırma yapan Norveç bandralı gemiye, Türk Deniz Yetki Alanı'na giriş yaptığı için müdahale ederek bölgeden uzaklaştırmıştı.

Kaynak: DHA