ABD Temsilciler Meclisi  Corona'nın Kökeni İle İlgili Gizli Bilgilerin Açıklmasına Karar Verdi

ABD Temsilciler Meclisi Corona'nın Kökeni İle İlgili Gizli Bilgilerin Açıklmasına Karar Verdi

Amerikan Kongresi, Biden'ın Coronanın kökeni hakkında bilgi verilmesini zorunlu kılan yasa tasarısını onayladı.

Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Temsilciler Meclisi'nde, Covid-19 virüsünün kökeni ile ilgili istihbari bilgilerin kamuya açıklanmasını gerektiren yasa tasarısı kabul edildi.

Kongrenin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü'nün (DNI), Covid-19 virüsünün kökeni ile ilgili istihbari bilgileri kamuyla paylaşmasını gerektiren yasa tasarısı oylandı. Tasarı, oy birliğiyle kabul edildi.

Covid-19 salgınının, Vuhan Viroloji Enstitüsü'nden kaynaklanmış olabileceğine inanmak için nedenlerin bulunduğu ifade edilen tasarıda, DNI'nın, Covid-19'un kökenine dair bilgileri kamuyla paylaşması çağrısı yapıldı. Tasarıda, Vuhan Enstitüsü'ndeki araştırmacılara ilişkin bilgilerin de paylaşılması istendi.

Çin'deki laboratuvardan sızdığı iddia ediliyor

Söz konusu tasarı, 2021'de de Senatoda kabul edilmiş ancak Temsilciler Meclisi'nde gündeme gelmemişti. Bu kez 2 Mart'ta Senato'da tekrar kabul edilen tasarı, Temsilciler Meclisi'nden de geçerek Başkan Joe Biden'ın masasına gitti.

Wall Street Journal, ABD Enerji Bakanlığının, kısa süre önce Beyaz Saray'a ve önemli Kongre üyelerine sunduğu gizli istihbarat raporuna göre, Covid-19'un Çin'deki bir laboratuvardan kazayla sızdığını düşündüğünü yazmıştı. Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, istihbarat topluluğunda bu konuda değişik görüşler olduğunu ancak emin olacak kadar yeterli bilginin bulunmadığını belirtmişti.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray ise Covid-19'un büyük olasılıkla Çin'deki bir laboratuvardan kazayla sızdığı tezi üzerinde durduklarını söylemişti. T24