ABD raporu: Savaş karşıtı öğrenci hareketinin etkinliği dönem sonuna rağmen ikiye katlanıyor

ABD raporu: Savaş karşıtı öğrenci hareketinin etkinliği dönem sonuna rağmen ikiye katlanıyor

Amerikan kanalı "NBC News", İsrail'in Gazze'deki savaşına karşı öğrenci hareketinin derslerin bitmesine rağmen protesto faaliyetlerini ikiye katladığını belirtiyor.

Amerikan kanalı "NBC News", bir makalesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşına karşı öğrenci hareketinin "yaz aylarında, derslerin sona ermesine ve birçok öğrencinin faaliyetlerini ikiye katlamasına rağmen herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermediğini" bildirdi.

Ağ, "Kaliforniya'dan New York'a kadar üniversitelerdeki aktivistler, üniversitelerinin Gazze'deki savaşla ilgili İsrail şirketlerinden çekilmesini talep etmeye devam ediyor." dedi.

NBC News'e göre, Columbia Üniversitesi mezunları gibi bazı protestocular, yöneticilerin önceki kampların kaldırılması emrini vermesinin ardından yeni kamplar bile kurdular.

Savaşı protesto eden öğrenciler, "İsrail'in Gazze savaşında çok ileri gittiğini" söylüyor ve üniversitelerin "İsrail"le mali bağlarını kesmesi yönündeki çağrılarını susturmayı reddediyorlar.

Bayan, 10 günlük açlık grevinin geçen ay sona erdiği New Jersey'deki Princeton Üniversitesi'nde Ji, yeni mezun olmuş bir öğrenci aktivistlerin yaz tatili boyunca örgütlenmeye, işe alım ve eğitime devam ettiğini söyledi.

Öğrenci, "En önemli önceliklerinden biri, dersler yeniden başladığında üniversite yetkililerine sunmak üzere ayrıntılı bir elden çıkarma önerisini araştırmak ve yazmaktır" dedi ve "Princeton Üniversitesi'ne bağlı düzinelerce kişinin bu hafta sonu Beyaz Saray'a gideceğini" ekledi.

Çarşamba günü, Stanford Üniversitesi'nde bir düzineden fazla protestocu tutuklandı ve bazıları, üniversite rektörünün ofisine kısa bir süre baskın yaptıktan sonra derhal üniversiteden ihraç edildi.

Aynı gün, Toronto'daki York Üniversitesi öğrencileri ilk protesto kamplarını düzenlediler ve organizatörler "saatler sonra polisin kampı dağıtmak için çağrıldığını" söyledi.

Bu hafta Detroit'teki Wayne State Üniversitesi'nde ve Kaliforniya Üniversitesi'nin Los Angeles, San Diego ve Irvine dahil çeşitli yerlerinde de mitingler ve yürüyüşler düzenlendi.

New York'taki Columbia Üniversitesi'nde mezunlar, Nisan ayı ortasında bir Amerikan üniversitesi kampüsünde ilk protesto kampını kuran öğrencilerle dayanışmak amacıyla geçtiğimiz Cuma günü çadır kurdular ve yeni çadırlar Pazar günü yeniden kaldırıldı.

Ayrıca Filistin Gençlik Hareketi'nin organizatörleri, bu hafta sonunda on binlerce gencin Gazze'de ateşkes ve ABD'nin "İsrail"e yaptığı askeri yardıma son verilmesi talebiyle Washington'a gitmesini bekliyor.

Protestocuları taşıyan otobüsler onlarca şehirden hareket ederken, başkente gidemeyen insanlar için ülkenin çeşitli yerlerinde dayanışma yürüyüşleri yapılması planlanıyor.