ABD  Protestoculara internet Sağlamak için İran'a  Ekipman Kaçakcılığı Yapıyor

ABD Protestoculara internet Sağlamak için İran'a Ekipman Kaçakcılığı Yapıyor

Amerikan dergisi: Protestoculara internet sağlamak için İran'a ekipman kaçakçılığı yapılıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Amerikan "Time" dergisi, "SpaceX" şirketi olan Amerikalı milyarder "Elon Musk"ın, ABD hükümetinin bir protesto dalgasını desteklemek için teknoloji şirketlerinin orada çalışmasının yolunu açmasının ardından geçen ay İran üzerinde aktif uydulara sahip olduğunu bildirdi. .

Cuma günü CNN, tartışmalara aşina olan yetkililere göre Beyaz Saray'ın Musk ile İran'a uydu internet sağlama olasılığını görüşmek üzere görüştüğünü bildirdi.

ABD Başkanı "Joe Biden" yönetiminin, "Mahsa Amini"nin ölümünün arka planında geçen ay patlak veren İran protesto hareketini desteklemenin yollarını aradığı bir zamanda geldiğini söyledi.

İran'daki protestocular , göstericilerin dış dünyaya erişimini kesmek amacıyla ülkenin farklı yerlerinde internet hizmetlerinin kesintiye uğramasından şikayet etti.

Günün erken saatlerinde sosyal medyada dolaşan bir video, bir Starlink alıcısının Tahran'da olduğu söylenen bir evin çatısında sinyal aradığını gösterdi.

İran'daki mevcut protestolar, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümünden sonra başladı

Protestoların artmasının ardından Tahran'da ve diğer nüfus merkezlerinde günün büyük bir bölümünde internet kesildi. Instagram da kapatıldı ve kalan platformlar büyük ölçüde tasfiye edildi.

2020'nin sonlarında başlatılan Starlink, sabit ve mobil karasal İnternet ağlarının zayıf olduğu bölgelerde, alçak Dünya yörüngesine yerleştirilmiş bir grup uydu aracılığıyla müşterilere hızlı İnternet hizmeti sunuyor.