ABD Orta Doğu'dan Gelişmiş Savaş Uçaklarını  Geri Çekiyor

ABD Orta Doğu'dan Gelişmiş Savaş Uçaklarını Geri Çekiyor

ABD, gelişmiş uçaklarını Orta Doğu'dan Asya ve Avrupa'ya taşımaya karar verdi

ABD, "Pentagon"un modern savaş uçaklarını Çin ve Rusya'nın bulunduğu Pasifik Okyanusu ve Avrupa'ya nakletme planının bir parçası olarak Orta Doğu'da konuşlandırılan modern savaş uçaklarını eski A-10 saldırı uçaklarıyla değiştirmeye hazırlanıyor.

Gazeteye göre, önümüzdeki Nisan ayında yapılması planlanan A-10 uçağının konuşlandırılması, Orta Doğu bölgesinde "mütevazı deniz ve kara kuvvetlerini" korumayı amaçlayan "geniş planın" bir parçası.

Üst düzey bir savunma yetkilisi The Wall Street Journal'a, Orta Doğu'daki operasyonlardan sorumlu ABD Merkez Komutanlığının bölgede iki savaş uçağı filosu bulundurmaya karar verdiğini söyledi. Yeni plana göre, "(A10) uçaklarından oluşan bir filo, bölgeye konuşlandırılan filoların her birinin yaklaşık 12 uçak içerdiğini bilerek, iki (F 15E) ve (F 16) filosuyla birlikte Orta Doğu'da konuşlandırılacak. ,

Ayrıca ABD, gazeteye göre taburun "dört Patriot bataryasından" oluştuğunu belirterek, Orta Doğu'da "iki Patriot füzesavar taburu" bulunduracak.

Ayrıca ABD, Wall Street Journal'a göre bölgede 30 binden fazla Amerikan askeri bulundurması şartıyla Irak'ta yaklaşık 2 bin 500, Suriye'de yaklaşık 900 asker bulundurmaya devam edecek.

Kaynak: TEVHİDHABER