ABD 'nin Talebleri  Mahmud Abbas Yönetimini Memnun Etmedi

ABD 'nin Talebleri Mahmud Abbas Yönetimini Memnun Etmedi

İsrail gazetesi: Washington, Kudüs'te konsolosluğun açılması için şartlar belirledi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Israel Today'in haberine göre, Biden yönetiminin Kudüs'teki ABD Konsolosluğu'nu açma sözü vermesi Filistin Yönetimini hayal kırıklığına uğrattı, ancak açılış, Washington'daki kapalı olan FKÖ ofislerine benzer şekilde ertelendi.

İbrani gazetesine göre, Filistin Yönetimi ön koşulsuz olarak konsolosluğu ve örgütün ofislerini yeniden açmak isterken, ABD bunu şehit ve tutsaklara ödenek verilmesi meselesine bağlamakta ısrar ediyor.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında geçen hafta Ramallah'ta yapılan görüşmede bunun tartışıldığını belirtti.

Filistinliler, Amerika'nın bu konudaki tutumunun İsrail'den etkilendiğini ve Kudüs'teki konsolosluğun ön koşulsuz açılması gerektiğini söylüyorlar.

"Filistin liderliğinin hiçbir şekilde şehit ve tutsak maaşlarının ödenmesini durdurabileceği bir durum olamaz... Siz maaş diyorsunuz biz de her şehit ve tutsak ailesine tahsis ediyoruz." dedi

Aynı bağlamda başka bir Filistinli kaynak, ABD'nin koşullarından duyduğu memnuniyetsizliği dile getirerek, bunun "İsrail'in kartları karıştırma girişimi olduğunu" söyledi.