ABD : Müzakerlerin Durmasından İran Sorumlu

ABD : Müzakerlerin Durmasından İran Sorumlu

Washington, Viyana müzakerelerini engellemekten Tahran'ı sorumlu tutuyor

TERCÜME/TEVHİDHABER

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2015 İran nükleer anlaşmasını canlandırmayı amaçlayan Viyana müzakerelerinde İran'ı "nükleer dosyayla ilgisi olmayan" taleplerde bulunmakla suçladı ve İslam Cumhuriyeti'nin topu Washington'un mahkemesine atma girişiminin "dürüst bir iş olarak tanımlanamayacağını" kaydetti. "

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Müzakerelerde yer alan herkes, kimin yapıcı önerilerde bulunduğunu, kimin nükleer anlaşmayla ilgisi olmayan taleplerde bulunduğunu ve buraya nasıl geldiğimizi tam olarak biliyor" dedi.

Price, "Son zamanlardaki farklılıklarımızın üstesinden gelmenin mümkün olduğuna inanmaya devam ediyoruz" diyerek aynı zamanda "İran'ın nükleer programı bir bomba inşa etmeye bu kadar yaklaştığında bunun mümkün olmayacağı" uyarısında bulundu.

Dün, Pazartesi, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian nükleer müzakerelerin durması için "Amerikan açgözlülüğünü" suçladı ve "Washington gerçekçi davranırsa Viyana'da anlaşmanın mümkün olduğunu" yineledi.

Amir Abdullahian, ülkesinin "iyi ve sürdürülebilir bir anlaşmaya hazır olduğunu, ancak Amerikan tarafının bazı açgözlülük nedeniyle müzakereleri şimdiye kadar uzatmaktan doğrudan sorumlu olduğunu" söyledi ve ülkesinin "Amerikan emellerine yenik düşmeyeceğini" vurguladı.