ABD Kongresi Üyeleri  Biden'a Çağrı Yaptı :   Tunus'a Yardım Etmemiz İçin Demokratik Sistemin Gelmesi Şart Olmalı

ABD Kongresi Üyeleri Biden'a Çağrı Yaptı : Tunus'a Yardım Etmemiz İçin Demokratik Sistemin Gelmesi Şart Olmalı

ABD Kongresi Üyeleri: Tunus'a yardım etmek için demokratik sistemin yeniden kurulması gerekiyor

ABD Kongresi'nin 20 üyesi, Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'e bir mektup göndererek Başkan Joe Biden yönetimini Tunus'a yapılan yardımı Tunus'ta demokrasiyi yeniden tesis etmeye bağlamaya çağırdı.

Aralarında Dışişleri Komitesi üyesi Gregory W. Meeks'in de bulunduğu mektuba imza atan taraflar, "son haftalarda muhaliflere yönelik artan baskı" olarak tanımladıkları durumla ilgili derin endişelerini dile getirdiler.

Mektubu imzalayanlar, Tunus'taki son tutuklamaların "usulü ihlal ettiğini" belirterek, "yetkililerin daha fazla muhalifi tutuklamaya veya soruşturmaya çağırmaya devam ettiğini" belirttiler.

ABD'li milletvekilleri, "Tunus'taki rahatsız edici gelişmeler, mevcut ekonomik kriz ışığında yalnızca ülkenin istikrarını tehlikeye atmakla kalmıyor, aynı zamanda ABD ile Tunus arasında 2011'den beri ortak bir temele dayanan ilişkilerin geleceği hakkında derin endişeler doğuruyor" dedi.

Kongre üyeleri, Başkan Biden yönetimini "Tunus'taki büyük demokratik gerileme" olarak tanımladıkları şeyi vurgulamaya devam etmeye çağırdı ve keyfi olarak gözaltına alınan herkesin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Biden yönetimini, Tunus'a yapılacak herhangi bir ABD yardımının ya demokratik sistemin ve hukukun üstünlüğünün restorasyonunu desteklemesi ya da ekonomik yüklere ciddi şekilde ihtiyaç duyan Tunusluları doğrudan desteklemesi gerektiğini sağlamaya çağırdılar.

Kaynak: TEVHİDHABER