ABD Kongre Üyesi : Suriye'de ABD Askerlerinin Olması İŞİD'e Bir Hediye

ABD Kongre Üyesi : Suriye'de ABD Askerlerinin Olması İŞİD'e Bir Hediye

Amerikan birliklerinin Suriye'den çekilmesi planını öneren Cumhuriyetçi kongre üyesi, Esad'a karşı Amerika tarafından mali olarak desteklenenlerin çoğunun IŞİD olduğunu söyledi.

Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmesine yönelik yasa tasarısını sunan Florida Cumhuriyetçi Temsilcisi Matt Gates, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı savaşmak için Washington tarafından desteklenen isyancıların, IŞİD bayrağını dalgalandırdıklarını belirtti.

Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmesine ilişkin yasa tasarısı dün (Çarşamba) ABD Temsilciler Meclisi'nde 321 aleyhte oya karşılık 103 kabul oyu ile kabul edilmedi.

Matt Gates, ABD Başkanı Joe Biden'ın halen Suriye'de konuşlanmış 900 ABD askerini geri çekmesini gerektirecek yukarıdaki planın taslağını ABD Temsilciler Meclisi'ne sunmuştu.

ABD Temsilciler Meclisi'nde, Amerikan askerlerinin Suriye'deki varlığının devam etmesini isteyenlere seslendi ve şunları söyledi: "Henüz bir ılımlı muhalif yok . Bazen Esad'a karşı savaşmak için fon sağladığımız isyancılar yön değiştirip IŞİD bayrağını dalgalandırıyor bu yüzden IŞİD'i durdurmak için Suriye'de olmamız gerektiğini söylemek aptalca dedi.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre, Gates planı taslağı, ABD hükümetinin kalan tüm ABD güçlerini 6 ay içinde Suriye'den çekmesini gerektiriyordu.

Bu plan ABD Temsilciler Meclisi'nde reddedilirken, daha önce Suriye Dışişleri Bakanlığı ABD Ordusu Genelkurmay Başkanlığı'nın bu ülkenin kuzeydoğusundaki yasa dışı ziyaretini kınarken, ABD derhal uluslararası hukuku ihlal etmeyi bırakmalıdır diye çağrı yaptı

Kaynak: TEVHİDHABER