ABD: İsveç'te Kuran-Kerim Yakılması NATO'ya Sabotaj Eylemidir

ABD: İsveç'te Kuran-Kerim Yakılması NATO'ya Sabotaj Eylemidir

Washington: Kuran'ın yakılması NATO birliğini zayıflatmak için kasıtlı bir girişim olabir

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsveç'teki Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma olayını "çok utanmazca" bir eylem olarak nitelendirerek, "NATO içindeki birliği zayıflatmak için kasıtlı bir girişim olabilir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price Pazartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, "İsveç Başbakanı'nın (Ulf Kristersson) dediği gibi, birçokları için kutsal sayılan kitapları yakmak çok utanmaz bir eylemdir."

Price, ABD'nin örgütlenme özgürlüğünü ve barışçıl toplanma hakkını demokrasinin unsurları olarak desteklediğini vurgulayarak, "yasal olan her şeyin mutlaka uygun olmadığına" işaret etti.

Price Müslümanların kutsal kitabının yakılmasına karışanların "Atlantik (NATO) içinde ve Avrupalı ​​ortaklar ve müttefikler arasındaki birliği zayıflatmaya çalışmak için kasıtlı bir çaba içinde olabileceğini" açıkladı.

Gazeteciler tarafından Kuran'ın yakılmasını neden kınamadığı sorulduğunda Price, "Daha önce de söylediğim gibi, bu eylemi kesinlikle kınamaktan geri durmuyorum. Bu tiksindiricidir. Alçaklıktır" dedi.