ABD, İstihbarata her yıl 1 Trilyon Dolar Harcıyor

ABD, İstihbarata her yıl 1 Trilyon Dolar Harcıyor

ABD, her yıl ulusal güvenlik ve istihbarat faaliyetleri için bir bir trilyon dolar harcama yapıyor

ABD, istihbarat ve ulusal güvenlik faaliyetleri için dünyada en büyük harcamayı yapan ülke olarak ifade ediliyor. ABD yönetimi, istihbarat ve ulusal güvenlik faaliyeti için her yıl 1 trilyon dolarlık bir bütçe harcıyor. 

ABD güvenlik için dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha fazla para harcıyor, ancak ABD'nin bu kadar harcama yaparak, vatandaşlarını daha güvünde tutup tutmadığı konusunda tartışmalar bulunuyor. ABD hükümetinin katı gizlilik politikası, Amerikan halkının yapılan harcamanın yerine ulaşıp ulaşmadığı konusunda bilgi edinmesini engelliyor. 

ABD'nin istihbarat yapılanması bünyesinde 17 federal ajans barındırıyor. Bunlar, ulusal güvenlik, dış ilişkiler, iç güvenlik ve yasal uygulamalar gibi işleri yürütüyor. Bu ajanslar, uluslararası hükümet ortakları, özel şirketler ve kuruluşlar da dahil olmak üzere diğer birçok federal kurum, eyalet ve yerel polis, istihbarat ve sivil istihbarat bileşenlerini içeren bir yaygın işletmenin sadece temelini oluşturur. Bu ajanslar ABD'nin belli başlı istihbarat kurumlarına bilgi aktarıyorlar. 

Tüm bu yapılanmalar için ABD her yıl devasa bir bütçe ayırıyor. Bir trilyon dolar civarındaki bu bütçenin ne kadarının hangi kalem için harcandığı ise bilinmiyor.