ABD ile Suudi Arabistan Arasında Askeri Tatbikat

ABD ile Suudi Arabistan Arasında Askeri Tatbikat

ABD ile Suudi Arabistan arasında ortak insansız hava aracı tatbikatı düzenleniyor

Amerika ve Suudi Arabistan Mart ayının son haftasında ilk ortak askeri tatbikatını yapacaklar. Al-Monitor internet sitesi 5 Mart (14 Mart) Pazar günü bu haberle ilgili özel bir haber yayınlarken, bu tatbikatın odak noktasının çeşitli insansız hava araçlarına karşı silah ve taktiklerin denenmesi olacağını yazdı.

ISNA'ya göre bu tatbikat, Amerikan ve Suudi Arabistan ordularının hava savunma sistemlerinin kullanılacağı "Kırmızı Kumlar" adlı bir dizi tatbikatın ilk açılışı olacak. Dört ABD askeri yetkilisi Al-Monitor'a verdiği bir röportajda diğer bölgesel orduların bu tatbikata katılmayacağını söyledi; Ancak bu orduların önümüzdeki aylarda Suudi Arabistan'da yapılacak "Kırmızı Kumlar" tatbikatlarına da katılacağını umuyorlar. Suudi Arabistan'ın İsrail ile resmi bir ilişkisi olmadığı için bu ülkenin bu tatbikatlara katılması pek mümkün görünmüyor. Ancak Amerika, bölgedeki ana müttefikleri olarak bu iki ülkeyi birbirine yakınlaştırmaya çalışıyor.

"Kızıl Kumlar" tatbikatı, ABD kuvvetlerinin Orta Doğu ile Güney ve Orta Asya'daki karargâhları "CENTCOM"un komutanı General Michael Korilla'nın girişimlerinden biridir.

Son yıllarda ABD'nin iki dünya süper gücü olan Rusya ve Çin'e daha fazla ilgi göstermesi, Orta Doğu'daki hava savunma sistemlerini de geri çekmesine neden olmuştur. Bölgedeki birçok hükümet ABD yapımı sistemler almak istiyor