ABD Genelkurmay Başkanı: İki Büyük Nükleer Güçle Karşı Karşıyayız

ABD Genelkurmay Başkanı: İki Büyük Nükleer Güçle Karşı Karşıyayız

Rusya'ya karşı Ukrayna üzerinden vekâlet savaşında ABD'nin görece rasyonel isimleri arasında yer alan Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Kongre'de Washington'ın Çin, Rusya ve İran'la ihtilaflarının daha uzun yıllar boyunca devam edeceği mesajını verdi.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Kongre'de Washington'ın Çin, Rusya ve İran'la ihtilaflarının daha uzun yıllar boyunca devam edeceği mesajını verdi.

Milley, Çin, Rusya, İran arasında büyüyen işbirliğine dikkat çekerek bu üç ülkenin Washington açısından 'uzun yıllar boyunca' sorun teşkil edeceğini söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı, Rusya ile Çin'in birbirine yaklaşması hakkında şu ifadelerde bulundu: ‘Ben buna kelimenin tam anlamıyla hakiki bir tam ittifak demezdim, ama onların birbirine yaklaştığını görüyoruz ve bu başa bela ve sonra üçüncü olarak İran var. Yani bu üç ülke birlikte gelecek pek çok yıl sorun oluşturacak bence, kabiliyetlerinden dolayı da özellikle Rusya ve Çin.

ABD ilk defa aynı anda iki büyük nükleer güçle karşı karşıya gelmiştir.’

ABD Genelkurmay Başkanı Salı günü bir başka toplantı da Tahran'ın 2 haftadan kısa süre içinde nükleer silah için yeterli fisil malzeme üretme ve birkaç ay içinde nükleer silah yaratma potansiyeline ilişkin endişelerini dile getirdi. (Ajanslar)