ABD Dışişleri Bakanı : Suud  Müttefikimiz Gibi Davranmadı

ABD Dışişleri Bakanı : Suud Müttefikimiz Gibi Davranmadı

OPEC+ kararının ardından.. Blinken: Suudi Arabistan ABD'nin müttefiki gibi davranmadı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

ABD Dışişleri Bakanı "Anthony Blinken", Suudi Arabistan'ın "OPEC+" grubunun petrol üretimini azaltma kararında ABD'nin müttefiki olarak hareket etmediğini değerlendirdi, ancak iki ülke arasında çıkarların" varlığını vurguladı.

Amerikan "ABC" haber kanalına verdiği röportajda Blinken, "Suudi Arabistan ve OPEC+ tarafından atılan adım çok talihsiz ve büyük bir yanlış hesaplamadan kaynaklanıyor" dedi.

Blinken, yapıldığı sırada petrol üretimini kısma kararının alınması için hiçbir neden olmadığını savundu.

Bunların "bir müttefikin eylemleri" olup olmadığı sorulduğunda Blinken, "Bu durumda hayır" diyerek, "Ama Suudi Arabistan ile birden fazla çıkarımız var" dedi.

Riyad, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri "OPEC+"ın önümüzdeki Kasım ayından itibaren petrol üretimini günde iki milyon varil azaltma kararını destekledi.

Kararın arka planına karşı, ABD Dışişleri Bakanı "Anthony Blinken", Washington'un şu anda "OPEC +" kararının Riyad ile ilişkileri üzerindeki etkilerini gözden geçirdiğini söyledi ve şunları söyledi: "Bundan sadece derin bir hayal kırıklığına uğramadık, ama biz bunun basiretsiz olduğuna da inanıyoruz. Başkan'ın da açıkladığı gibi, Bu kararın sonuçları olmalı." dedi

Kaynak:Haber Kaynağı