ABD Dışişleri Bakanı Orta Doğu Ülkeleri  Ziyartine Çıktı

ABD Dışişleri Bakanı Orta Doğu Ülkeleri Ziyartine Çıktı

ABD Dışişleri Bakanı Orta Doğu'yu ziyaret ediyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

ABD Dışişleri Bakanlığı, bu ülkenin dışişleri bakanının başta Filistin ve Siyonist rejim olmak üzere çeşitli bölgesel ve uluslararası konularda istişare etmek amacıyla Ortadoğu'ya ziyaret yapacağını duyurdu.

Isna'nın haberine göre Al-Sharq Al-Awsat gazetesinin haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı, bu ülkenin dışişleri bakanı Anthony Blinken'in 29 Ocak'tan itibaren Mısır, İsrail ve Ürdün Nehri'nin Batı Şeria'sını ziyaret edeceğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Blinken'in 29-30 Ocak tarihleri ​​arasında Kahire'de olacağı ve burada Mısır ile ABD arasındaki stratejik ortaklığı ilerletmek için Cumhurbaşkanı Abdel Fattah Sisi, Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ve üst düzey Mısırlı yetkililerle görüşeceği belirtildi.

Açıklamaya göre Blinken, Mısır'ın ardından 30-31 Ocak tarihlerinde Kudüs ve Ramallah'a giderek burada Başbakan Binyamin Netanyahu, Dışişleri Bakanı Eli Cohen ve diğer üst düzey İsrailli yetkililerle görüşecek. özellikle İran'a karşı ortak tavır görüşmede ele alınacak

ABD Dışişleri Bakanlığı ayrıca Blinken'in gerilimi azaltmak için adımlar atmak üzere İsrail ve Filistin taraflarına danışacağını bildirdi. Ayrıca Mescid-i Aksa'nın tarihi statüsünün korunmasının önemi irdelenecek denildi.

Ayrıca İsrail'in bölgedeki derin entegrasyonu, İsrail-Filistin ilişkileri, iki devletli çözümün önemi ve bir dizi küresel ve bölgesel meseleyi tartışacak.

Batı Şeria'da Blinken, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve bu örgütün diğer üst düzey yetkilileriyle İsrail-Filistin ilişkileri, siyasi reformlar için iki devletli çözümün önemi ve İsrail'in daha da güçlendirilmesi hakkında bir araya geleceği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Orta Doğu İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Barbara Liu da, Blinken'in gezisinin ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın son ziyaretiyle aynı çizgide olduğunu ve her iki tarafı da ilgilendiren bazı konularda Washington'un müttefikleriyle koordinasyon sağlamak amacıyla olduğunu söyledi. .

Liu, Blinken'in Batı Şeria'da İsrailliler ile Filistinliler arasında devam eden gerilimi azaltmak için çalışacağını söyledi ve her iki tarafı da sivillere zarar vermekten kaçınmaya çağırdı.