ABD Dışişleri Bakanı O Ülkeye Gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı O Ülkeye Gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı önümüzdeki hafta Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken önümüzdeki Salı günü Suudi Arabistan'a üç günlük bir ziyaret gerçekleştirecek .

Sözcü Matthew Miller Cuma günü yaptığı açıklamada, Blinken'in ziyareti sırasında Suudi yetkililerle bölgesel ve küresel meseleler ve bazıları ekonomi ve güvenlikle ilgili olanlar da dahil olmak üzere bir dizi ikili meseleler hakkında stratejik iş birliğini görüşmek üzere Suudi yetkililerle bir araya geleceğini söyledi.

Çarşamba günü, Orta Doğu'da güvenlik, istikrar, gerilimin azaltılması, bölgesel entegrasyon ve ekonomik fırsatların desteklenmesi için Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ortaklarımızla artan işbirliğini görüşmek üzere Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleriyle (GCC) bakanlar düzeyinde bir toplantıya katılması planlandı.

Perşembe günü, Blinken ve Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan, Suudi başkenti Riyad'da bu kez DAEŞ terör örgütünü yenmek için uluslararası koalisyonla ilgili başka bir bakanlar toplantısına ev sahipliği yapacaklarını da sözlerine ekledi.