ABD CENTCOM Komutanı Terör Örgütü PKK ile Görüştü

ABD CENTCOM Komutanı Terör Örgütü PKK ile Görüştü

ABD Genelkurmay Başkanının bir hafta önce YPG'ye yaptığı ziyaretin üzerinden henüz 10 gün geçmeden bu kez de CENTCOM komutanı bölgeye giderek ziyarette bulundu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla ve beraberindeki heyetin Suriye'nin kuzeydoğusuna bir ziyaret düzenlediği ve terör örgütü PKK/YPG/SDG'nin elebaşlarından Mazlum Kobani ile görüştüğü açıklandı.

Terör örgütüne yakın kaynaklar da yapılan ziyarette Hol kampındaki insani ve güvenlik durumunun ele alındığını ve ardından basına kapalı görüşme gerçekleştirildiğini söyledi.

CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: ‘Kurilla, 8 Mart'ta bölgede ABD birlikleri ve terör örgütü IŞİD’le mücadele bağlamında kilit rol oynayan yerleri ziyaret etti. Kurilla, ABD'nin ortağı olan ve IŞİD’e karşı operasyonlar düzenleyen (PKK/YPG) SDG'yi de ziyaret etti.’

Hatırlanacağı üzere, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley de 4 Mart'ta Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki bölgeleri ziyaret etmişti.

Milley'in Suriye’de sadece ABD askerleri ile görüştüğü iddia edilmişti. Ziyaretin ardından ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Dışişleri Bakanlığına çağrılmış ve Milley'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin izahat istenmişti. (Ajanslar)