ABD Başkanı Biden'a Anket Şoku

ABD Başkanı Biden'a Anket Şoku

Amerikalıların sadece üçte biri Biden'ın yeniden seçilmesini destekliyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Yeni bir ankete göre, 2024 seçimleri bugün yapılsaydı, Amerikalı seçmenlerin yalnızca üçte biri Joe Biden'ı yeniden seçip Beyaz Saray'a gönderecekti

Fox News tarafından Pazar günü yayınlanan bu yeni anket, Amerikalıların çoğunun yaşam koşullarının son iki yıla göre daha da kötüleştiğine inandığını gösterdi.

Bu yeni Fox News anketi, bu yıl 9-12 Ekim tarihleri ​​arasında, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ara seçimlerden bir aydan kısa bir süre önce gerçekleştirildi. Başkan Joe Biden'ın görev süresinin ikinci yarısında hangi partinin Kongre'nin kontrolünü ele alacağına seçmenlerin karar vereceği bir seçim olacak

Yüzde 54'lük bir çoğunluk Joe Biden'den başka birinin başkanlığa aday olmasını istediklerini söylerken, Demokratlar Kongre'deki popüler oylamada Cumhuriyetçilere göre hafif bir avantaja sahipler.

Kayıtlı seçmenlerin yüzde 44'ü ara seçimlerde solu sağa tercih edeceğini söylerken, yüzde 41'i tam tersini söyledi.

Biden'ın yeniden seçilmesi Demokratlar arasında hâlâ o kadar yüksek ki, bugün varsayımsal bir seçim yapılsa yüzde 71'i Biden'a oy verecek. Ancak beklendiği gibi, Biden Cumhuriyetçiler arasında sevilmiyor,

Cumhuriyetçi seçmenlerin sadece yüzde dördü Biden'ı tekrar seçeceklerini söyledi. Cumhuriyetçilerin %91'i farklı bir adayı tercih etti. Biden, bağımsız seçmenler bloğu arasında da popüler değil ve sadece yüzde 13'ü seçim bugün yapılırsa ona oy vereceklerini söylüyor.

Bu Fox News anketi, bu kişilerin 2020 seçimlerinde Biden'a oy verip vermemesinde bir etken değil. Ancak bu anketin sonucu, Amerikalıların çoğunlukla Biden'ın ekonomik sektördeki performansından memnun olmadığını gösteriyor. Bu anketin sonuçlarına göre, 10 Amerikalı seçmenden 9'u enflasyon ve artan ürün fiyatları konusunda endişeli.

Seçmenlerin %51'i, kendilerinin ve ailelerinin yaşam koşullarının iki yıl öncesine göre daha kötü olduğunu söyledi ve bu, Mayıs 2022'ye göre altı puanlık bir artış anlamına geliyor. Sadece %15'i yaşam durumlarının iyileştiğini ve %33'ü iki yıl öncesine göre mevcut yaşam durumlarının değişmediğini söyledi.

Bu seçmenler ayrıca Biden'ın kişilik yönleri hakkında olumlu bir görüşe sahip değillerdi. Yüzde 50'den fazlası Biden'ın dürüst ve güvenilir olmadığını ve yüzde 51'i Biden'ın kendileri gibi insanları umursamadığını söyledi. Biden'ın Demokratların Kongre'deki çoğunluğunu koruma çabaları üzerinde ne gibi bir etkisi olacağı henüz belli değil, ancak Kongre'ye aday olan milletvekilleri farklı taktikler kullanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı