ABD Askeri Üssüne İHA Saldırsı

ABD Askeri Üssüne İHA Saldırsı

Al-Mayadin kaynakları, Suriye Badia'daki Al-Tanf bölgesinde Uluslararası Koalisyon'a ait bir üssün içinde bir insansız hava aracı saldırısının neden olduğu patlamaların duyulduğunu bildirdi.

TERCÜMEHABER TEVHİDHABER

Bugün Cuma günü Al- Mayedin kaynakları, Uluslararası Koalisyon'un Suriye'nin Badia bölgesindeki Al-Tanf bölgesinde bir üssünde patlamalar duyulduğunu bildirdi . Üs, Amerikan ve İngiliz kuvvetleri ile "Özgür Suriye Ordusu" milislerinin Suriye-Ürdün-Irak sınır üçgeninde ortak varlığına tanık oluyor .

Kaynaklar, "seslerin üssün içindeki karargahı hedef alan bir insansız hava aracı saldırısından kaynaklandığını" eklediler ve "saldırı ABD destekli Özgür Suriye Ordusu milisleri arasında doğrulanmış kayıplarla sonuçlandı, ancak kayıp veya kayıplar hakkında doğrulanmış bir bilgi yok

Kaynaklar, "Saldırı, güneydoğu çölünün derinliklerindeki temas hatlarına yakın konumlanan halk direniş grupları tarafından gerçekleştirildi" şeklinde bir beklenti içindeydi.

Bu saldırı, bu yıl Tanf'taki Uluslararası Koalisyon üssüne yönelik türünün ilk örneği ve öncesinde, 2023'ün başlarında Deyrizor'un kuzeydoğusundaki "Koniko" gaz tesisindeki Koalisyon üssüne düzenlenen bir saldırı vardı. .

ABD Merkez Komutanlığı o sırada, Suriye'nin doğusunda ABD güçlerini barındıran bir üsse iki füzenin düştüğünü duyurmuştu .

ABD komutanlığı Twitter'da yaptığı açıklamada, "Suriye'nin doğusundaki Koniko misyon destek bölgesine iki füzenin koalisyon güçlerini hedef aldığını" belirterek, "üsse veya koalisyon mülkünde veya hasar olmadığını" vurguladı.

Uluslararası koalisyona katılan ABD ordusu ve diğer yabancı güçler, Suriye'de 3 valiliğe dağılmış en az 28 ilan edilmiş askeri alanı işgal ediyor: Haseke (17 site), Deyrizor (9 site) ve Humus (2 site) .