ABD: Artık Mantıksız

ABD: Artık Mantıksız

ABD askeri yetkilisi: İran ile Körfez ülkeleri arasındaki deniz ittifakı mantıksız!

Askeri haberler konusunda uzmanlaşmış "Savunma Kırmak" adlı internet sitesinde ABD Beşinci Filo ve Birleşik Deniz Kuvvetleri sözcüsü Tim Hawkins'in şu sözleri aktarıldı: "İran'ın Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri ile anlaşması nedeni ile artık ittifak anlamsız dedi

Hawkins, "İran, bölgesel istikrarsızlıktan birincil derecede sorumlu ve kendisini tehdit eden suları korumak için bir deniz güvenlik ittifakı kurmak istiyor" dedi.

İran ordusu, aralarında Suudi Arabistan, BAE ve Katar'ın da bulunduğu Arap ülkeleriyle bir deniz ittifakı ilan etme sürecinde olduğunu bildirmişti.

Bu, İran Donanması Komutanı Amiral Shahram Irani'nin Cuma akşamı bir televizyon röportajında ​​yaptığı ve ayrıntıları İran ajansları tarafından yayınlanan açıklamalarda geldi.

İrani, "İran donanmasının Suudi Arabistan, BAE, Katar, Bahreyn ve Irak da dahil olmak üzere bölge ülkeleri ile yakında ortak bir ittifakı kurulacak." dedi.

İran'la ortak bölgesel eylemde yer almak isteyen ülkelerle ilgili bir soruya İranlı amiral, "Daha önce Umman'la ortak eylemimiz vardı ve şimdi Suudi Arabistan bu yöne gidiyor ve ayrıca Emirlikler, Katar da var dedi.

Shahram Irani, Hint Okyanusu'nun kuzeyindeki hemen hemen tüm ülkelerin artık İran'ın yanında yer alarak büyük bir sinerji ile birlikte güvenliği sağlamaları gerektiğine inandıklarını anlattı.

Kaynak:TEVHİDHABER