ABD Arap Ülkelerinin Sınır Güvenliği İçin 410 Milyon Dolar Ayırıyor

ABD Arap Ülkelerinin Sınır Güvenliği İçin 410 Milyon Dolar Ayırıyor

ABD harcama tasarısı 5 Arap ülkesinde sınır güvenliği için 410 milyon dolar ayırıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

WASHINGTON - “Al-Quds Al-Arabi”: ABD Kongresi'ndeki birçok Cumhuriyetçi milletvekili, Salı sabahı gayrı resmi olarak müzakere edilen 1,7 trilyon dolarlık kapsamlı harcama yasa tasarısını Kongre üyelerine yasa tasarısını okumaları için yalnızca birkaç gün verildiği için eleştirilerde bulundu tasarrı 4155 sayfadan oluşmaktadır.

Tasarı, hükümetin kapanmasını önlemek için hızla yürürlüğe girdi.

Kuzey Carolina Cumhuriyetçi Dan Bishop, sınır güvenliği hükümlerini tasarıdaki "en korkunç" olarak nitelendirdi. Çünkü diğer bazı ülkelerin sınırlarının güvenliğine kıyasla ABD sınırlarının güvenliğini önemsemiyor.

Bishop, kapsamlı harcama yasa tasarısının Ürdün, Lübnan , Mısır, Tunus ve Umman'daki sınır güvenliği için 410 milyon dolar ayırdığını, ancak tasarının ABD'deki "Gümrük ve Sınır Güvenliği" dairesine sunulan bütçenin sırayla sunulmasını engellediğini açıkladı.

Kongre üyesi, tasarının birçok hükmünü gülünç olarak nitelendirdi ve Pasifik somon popülasyonlarını eski haline getirmek için 65 milyon dolar ve "arı dostu otoyollar" oluşturmak için 5 milyon dolar ayırmanın mantıksız olduğunu söyledi. Milletvekili ayrıca Planlı Ebeveynlik için ayrılan 575 milyon doların altını çizdi.