ABD Adalet Bakanlığı "iç Terör" Birimi Kurdu

ABD Adalet Bakanlığı "iç Terör" Birimi Kurdu

Üst düzey bir ulusal güvenlik yetkilisi, ABD Adalet Bakanlığı'nın, son dönemde önemli ölçüde artan iç terörizm tehdidiyle yüzleşmeye odaklanan yeni bir birim kurmak üzere olduğunu açıkladı.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Üst düzey bir ABD Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi, Adalet Bakanlığı'nın, son yıllarda çarpıcı biçimde artan bir tehditle mücadeleye yardımcı olmak için artan iç terörizm sorununa odaklanan yeni bir birim kuracağını söyledi.

Washington Post'a göre yetkili, 2020 baharından bu yana iç siyasi suçların iki katından fazla arttığını açıkladı ve Adalet Bakanlığı'nın daha önce yerel ve uluslararası davalarda çalışan terörle mücadele avukatları olduğunu ve yeni birimin "mevcut durumu iyileştireceğini" söyledi.

Bu karar Bazı milletvekillerinin FBI'ın yerel aşırılık yanlıları ve aşırı sağ grupların şiddet uygulayan üyelerinin oluşturduğu tehdidi hafife aldığını gösterdiğini söylediği bir olay olan Capitol'deki 6 Ocak 2021 isyanlarının yıldönümünden birkaç gün sonra geldi.

Yetkili, "Bu kendini adamış avukatlar grubu, yerel terör tehdidine odaklanacak ve bu davaların düzgün, etkili ve Adalet Bakanlığı ve ülke çapında koordine edilmesini sağlamaya yardımcı olacak" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı