AB  Türkiye'ye Uygulanan Yaptırımlarını Uzattı

AB Türkiye'ye Uygulanan Yaptırımlarını Uzattı

Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz'deki petrol arama çalışmaları nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulamaya devam ediyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri nedeniyle Türkiye'ye yönelik yaptırımlara ilişkin kısıtlayıcı tedbirleri Salı günü bir yıl uzatma kararı aldı.

Avrupa Konseyi'nden yapılan açıklamada, Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri nedeniyle Şubat 2020'de Türk vatandaşlarına uyguladığı yaptırımları 12 Kasım 2023'e kadar uzatma kararı aldığı belirtildi.

Kısıtlayıcı önlemler arasında iki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkilisine seyahat yasağı, mal varlıklarının dondurulması ve fonlama yasağı yer alıyor.

Yaptırımlar arasında Doğu Akdeniz'de arama çalışmalarının planlanması, yönetilmesi ve uygulanmasından sorumlu olan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akalın ile Kurumun Araştırma Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Namoğlu da yer aldı.

Ekim 2020'de Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı "Fatih Dönmez", ülkesinin gemilerinin, özellikle Bahreyn devleti ile imzalanan uluslararası anlaşmalara dayanarak Kara ve Beyaz Bahreyn'de petrol arama operasyonu başlattığını duyurdu.