AB, İran ile diyalogu önerdi
AB Dış Politika Sorumlusu Javier Solana BMGKnin İran İslam Cumhuriyeti aleyhine aldığı kararla verdiği sürenin sona ermesine yakın İran Milli Yüksek Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani ile oturum düzenlenmesini önerdi.
Figaro gazetesi verdiği haberde Solana"nın Laricani ile bu hafta içinde görüşme yapılmasını önerdiğini yazdı.
Figaro ABD"in İran aleyhinde fırsatları kollarken Avrupa"nın İran nükleer meselesinin barışçıl yollardan çözümünü umduğunu ve bu doğrultuda İran ile temasa geçmeye çalıştığına değindi.
İran"ın ABD karşısında Rusya ve Çin tarafından savunulduğunu yazan Figaro, İran"ın tartışmalı barışçıl nükleer faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.
Figaro İran Dışişleri Bakanı yardımcısı Said Celili"nin AB dönem başkanlığını yürüten Finlanda dışişleri bakanı Erky Tumyuba ile görüşme yaptığını ve Tumyuba"nın İran ile müzakere kapılarını kapatmayacaklarını ve İran ile ilişkileri geliştirilmesini istediğini de yazdı.
