A.K'den Türkiye'deki Cezaevlerine Eleştiri

A.K'den Türkiye'deki Cezaevlerine Eleştiri

Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Türkiye cezaevlerinde çocukları maruz...

Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Türkiye cezaevlerinde çocukları maruz kaldığı uygulamalar ve cezaevi koşullarına ilişkin yaptığı ziyaretlerin sonuçlarını açıkladı. CPT, Diyarbakır ve Antep E Tipi cezaevlerindeki durumun tatminkar olmaktan uzak olduğunu belirtti.Bu ziyaretin amacının cezaevlerindeki tutuklu çocukların içinde bulunduğu koşullar ve maruz kaldığı uygulamaları incelemek olduğunu belirten CPT, Pozantı cezaevinde çocuklara yönelik kötü muamele iddiaları ardından bu ziyaretlerin gerçekleştiğini duyurdu.
 
Pozantı cezaevinde kalanların çoğunluğunun, sıklıkla yaşanan şiddet olayları ve koğuşlardaki diğer tutukluların şiddetine maruz kaldıkları yönünde formüle ettiği iddiaların uyumlu ve inandırıcı olduğunu belirten CPT,  "Ayrıca, çok sayıda çocuk, Pozantı cezaevine girdiklerinde cezaevi gözetimcilerinin fiziki şiddetine maruz kaldıklarını söylediler" dedi.
 
2012'de ziyaret edilen çocuk cezaevlerinde, delegasyona Diyarbakır E Tipi cezaevinde çocuklara yönelik fiziki kötü muameleye ilişkin neredeyse hiçbir iddia gelmediği belirtildi.  Buna karşın, delegasyonun Sincan'daki cezaevinde cezaevi personel üyeleri tarafından bilinçli bir şekilde fiziki kötü muamele yapıldığı konusunda kayda değer oranda uyumlu ve inandırıcı iddia elde ettiği ifade edildi.