7 Milyar Dolarlık İran Fonu Serbest Bırakıldı

7 Milyar Dolarlık İran Fonu Serbest Bırakıldı

IRNA: 7 milyar dolarlık donmuş İran fonu serbest bırakılacak

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Dondurulmuş İran fonlarının serbest bırakılmasına ilişkin ikinci bir anlaşmanın imzalanmasının ardından Tahran, 7 milyar dolar olduğu tahmin edilen yeni bir fon partisi alacak.

Bugün, Perşembe günü, resmi IRNA haber ajansı, "Yurtdışındaki 7 milyar dolarlık donmuş İran fonunun serbest bırakılacağını" duyurdu.

IRNA haber ajansı, "İran'ın hesabına yatırılacak bu fonlar, İran'a uygulanan bankacılık kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılmasının kanıtıdır" dedi.

Güvenilir kaynaklar İran "Fars" haber ajansına şunları söyledi: "Dondurulmuş İran fonlarının serbest bırakılmasına ilişkin imzalanan anlaşmaya dayanarak, bu el konulan fonların bazılarına yönelik kısıtlamaların kaldırılması için gerekli çerçeve belirlendi."

Ajans, bu fonların "birkaç hafta içinde İran hesaplarına gireceğini" ve bu anlaşmanın çerçevesinin "İran'ın hesaplarına yaklaşık 470 milyon avronun alındığı son anlaşmaya benzer" olduğunu belirtti.

"Fares", "Son anlaşmanın uygulanmasıyla ortaya çıkacak sayının, İngiltere ile yapılan anlaşmadan sonra alınan miktarın birkaç katı olduğu tahmin ediliyor" dedi.