600'den Fazla Filistinli Mahkum Hasta

600'den Fazla Filistinli Mahkum Hasta

Mahkum İşleri Dairesi Çalışma ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı, aralarında kronik hastalıkları olan düzinelerce kişinin de bulunduğu 600'den fazla Filistinli mahkûmun bir hastalıktan mustarip olduğunu söyledi.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Mahkum İşleri Kurumu Çalışma ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Abdel Nasser Farwana, 600'den fazla Filistinli mahkumun kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, felç ve kanser gibi kronik hastalıkları olan düzinelerce dahil olmak üzere çeşitli hastalıklardan muzdarip olduğunu söyledi.

Farwana, bazı hasta Filistinli mahkumların bazı temel günlük aktiviteler için yardıma ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Üst düzey Filistinli isim ayrıca, "400'den fazla Filistinli mahkum, son 10 yılda bireysel açlık grevleri yaptı, bunların çoğu, uluslararası kurumların hükümetler karşısındaki acizliği ve sessizliği karşısında, bir direniş eylemi olarak idari gözaltılara karşı çıktı. dedi

Nasır Ebu Hamid'i kurtarın

Kansere yakalanan tutuklu Nasır Ebu Hamid'in işgalin kasıtlı oyalaması ve ihmali sonucu kritik bir durumda olduğunu belirtmekte fayda var.

Hamas Hareketi Sözcüsü Hazem Qassem ise "Filistinli tutuklu Nasır Ebu Hamid'e karşı devam eden tıbbi ihmalin, işgal hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara karşı 'Siyonist Hapishane Teşkilatı'nın sadizmini yansıtan bir suç olduğu" konusunda uyardı.