6-7 Ekim Şehitlerinin  Aileleri Bayramı Buruk Geçiriyor

6-7 Ekim Şehitlerinin Aileleri Bayramı Buruk Geçiriyor

6-7 Ekim saldırılarında PKK/HDP’liler tarafından katledilen şehitlerin aileleri bayramı buruk geçiriyor.

Diyarbakır’da HDP Genel Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısı üzerine meydana gelen 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK/HDP’liler tarafından katledilen şehitlerin aileleri bayramı buruk yaşıyor.

Çocukları olmadan 3’üncü bayramı geçiren aileler İLKHA’ya konuştu. Aileler, 6-7 Ekim saldırılarının azmettirici konumunda olduğunu belirttikleri Selahattin Demirtaş’ın ise yargılanması taleplerini yinelediler.

Çocukları yanlarında olmadan bayramı geçirmenin zor olduğunu ifade eden Şehid Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, “Oğlumu şehit verdiğim için mutluyum. Bizde bu yolda şehit olmaya hazırız. Keşke Hasan gibi 10 oğlum olsaydı hepsini bu hizmetler uğruna verseydim. Şehitlik çok güzel bir mertebedir. Oğlum şehit olduktan sonra değer aldım, Allah bizleri destekleyen, yanımızda olan herkesten razı olsun.” dedi.

“Torunlarımın gözleri babalarını arıyor”

Torunlarının yetim kalmalarının kendisini üzdüğünü söyleyen Gökgöz, sözlerine şöyle devam etti: “Ben geçenlerde Adana’dan geldim ve küçük torunum yanıma gelerek bana ‘ben babamı çok özledim’ dedi. Torunlarımın gözleri babalarını arıyor. İşte bu çok zor oluyor.” ifadelerini kullandı.

Şehit Hüseyin Dakak’ın babası Öztekin Dakak ise 6-7 Ekim saldırılarında azmettirici konumunda olan Selahattin Demirtaş’ın yargılanmasını istedi.

“Demirtaş azmettirici konumunda ve yargılanmasını istiyorum”

Dakak, “Yıllar geçse de oğlum aklımızdan çıkmayacak. Buraya gelen Müslümanlardan Allah razı olsun. Oğlumun şehadetini unutmadılar ve unutturmadılar. Allah çocuklarımızın hakkını bırakmasın,  bu vahşeti yapanların da ciğerleri yansın. Oğlumun şehadetinden pişman değiliz, Allah onun şehadetini kabul etsin. Bizim tek sıkıntımız mahkemelerle ilgilidir. Malumunuz milletvekillerinin dokunulmazlıkları kalktı. Biz mağdur yakınları olarak olayların azmettiricisi olan Selahattin Demirtaş’tan şikâyetçi olduk. Olayların büyümesine ve oğlumun katledilmesine sebep olan Selahattin Demirtaş’ın azmettirici konumunda yargılanmasını istiyorum.” diye konuştu.

Şehit Yasin Börü’nün babası Fikri Börü ise bayramı buruk geçirdiklerini, yaşadıkları hüzün nedeniyle fazla konuşamayacağını söyledi. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel – İLKHA)