5 Hint Askeri Ödürüldü

5 Hint Askeri Ödürüldü

Jammu ve Keşmir'de 5 Hint askeri öldürüldü

Anadolu Ajansına haberine göre, Hindistan Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Hindistan ordusuna ait bir tıra pusu kuran ordunun "bir grup teröristi ortadan kaldırmak için kesintisiz istihbarata dayalı operasyonlar" başlattığı duyuruldu. Jammu'nun Bhata Bölümü'nün bir parçası olan Tota Gali bölgesinde yer alıyor.

Hindistan Ordusu, geçen ay Jammu bölgesinin Rajouri bölgesinde militanlar tarafından düzenlenen saldırıda beş Hint askerinin öldüğünü ve bir diğerinin de yaralandığını duyurdu.

Hindistan Ordusu Cuma günü yaptığı açıklamada, Çarşamba günü Rajouri'deki Kandi ormanında "teröristlerin varlığına ilişkin" belirli bilgilere dayanarak ortak bir operasyon başlatıldığını söyledi.

Hint Ordusu şunları kaydetti: 5 Mayıs 2023 günü saat 07:30 civarında, bir arama ekibi bir mağarada saklanan bir grup teröristle karşılaştı. Bu alan yoğun bitki örtüsüne sahip kayalık bir alandır.

Açıklamada, militanların "saldırılara misilleme olarak bir bomba patlattıkları" belirtildi.

Hint Ordusu, bu ordunun ekibinin "iki kişinin öldüğünü ve biri subay olmak üzere dört kişinin yaralandığını" açıkladı.

Hint Ordusu Cuma öğleden sonra o sabah saldırıda yaralanan askerlerden üçünün yaraları nedeniyle öldüğünü duyurdu.

Ordu, çevre bölgelerden daha fazla askeri ekibin çatışma bölgesine gönderildiğini kaydetti. İlk gelen bilgilere göre, bir grup terörist bölgede mahsur kaldı ve terörist grup arasında can kaybı olasılığı var.

Jammu bölgesinde Cuma günkü saldırı, Hint Ordusunun güvenlik güçlerinin Keşmir'in Kupwara bölgesinde bir "sızma girişimini" engellediğini açıklamasından günler sonra geldi.

Hint Ordusu yaptığı açıklamada şunları söyledi: 3 Mayıs sabahı erken saatlerde yerel saatle 08:30 sıralarında askerler tarafından gözlemlenen teröristler Kontrol Hattı'nın bir bölgesinden sızdı. Bundan sonra, iki teröristin öldürülmesi sonucu şiddetli bir silahlı çatışma yaşandı.

Bundan önceki aylarda, Hindistan ordusu Jammu ve Keşmir bölgesine "sızma" girişimlerini engellediğini açıklamıştı.