43 yaş ve üstünde ki yaşlı Er askerlere af
AK Parti kışladaki askerleri unutmadı. Kışla açılımı geliyor...
Birçok alanda AB kriterlerini ve İnsan Hakları ilkelerini uygulamaya koyan, aynı zamanda demokratik düzenlemeleri ile açılım paketleri hazırlayan AK Parti'nin Kışladaki Er statüsündeki askerleri unutmayarak birçok sosyal gelişmeler içeren 'Kışla açılımı' çalışmalarını başlattığı öğrenildi. İşte o önemli açılımın içeriği
Avrupa birliğine Tam üyelik için çalışmalarını hızla sürdüren ve bu konuda birçok alanlarda AB kriterleri ile İnsan Hakları ilkelerini işleve sokan AK Parti'nin bu kez de kışladaki 'Er' statüsündeki askerleri unutmadı ve onlara birçok iyileştirme getirecek 'Kışla açılımı' çalışmalarını yürüttüğü öğrenildi.
Gerek parti yöneticileri gerekse milletvekilleri tarafından önümüzdeki günlerde gündeme getirilecek olan 'Kışla açılımı' projesine muhalefet partilerinin de destek verebileceği belirtiliyor.
Kışlada ki Er statüsünde ki askerlere birçok iyileştirmeler sağlayacak olan 'Kışla açılımı' Projesinin içeriği ise şöyle;
" Kışladaki askerin ailesi ile ilgili psikolojik etkenlerini ortadan kaldırmak için, Askere gitme işlemlerini yapan dar gelirli asker adayına, işlem sırasında evli olup-olmadığı, çocuğunun eğitim görüp görmediği sorulacak. Eğer dar gelirli Askerin çocuğu okuyor ise anında belirlenmiş miktarda fonlardan, okuyan asker çocuğuna babası askerden dönünceye kadar her ay eğitim desteği verilecek.
Türkiye genelinde 28 adet Askeri cezaevi bulunduğu ve bu cezaevlerinin olağanüstü bir şekilde dolu olduğu vurgulanan projede, Genelkurmayın da görüşleri alındıktan sonra 'Vicdani retçiler' hariç bir kereye mahsus olmak kaydı ile AF çıkarılması.
Yine Askeri hastanelerin bütün illerde olamayışı ve bunun da askerlerin tedavi hizmetlerinde önemli şekilde aksamalar gösterdiği göz önüne alınarak, askerlerin bölgede bulunan sivil hastanelerde tedavi olmaları ve rapor almalarının sağlanması.
Ayrıca Anayasa ilkelerine ve İnsan hakları ile AB kriterlerine aykırılık sergileyen, birçok sosyal sıkıntılar nedeniyle kışlasına geç intikal etmek zorunda kalan, gerek kışlada bulunan, gerekse bu konudan dolayı cezaevinde tutulan, kışla dışı durumunda bulunan 43 yaş ve üstünde ki yaşlı Er askerlerin bir kereye mahsus olmak üzere af edilerek, otomatikman askerlikten muaf tutulmaları"
Haber2000
