4 İsrail askeri öldü, ikisi enkaz altında kaldı, 18 asker de yaralandı

4 İsrail askeri öldü, ikisi enkaz altında kaldı, 18 asker de yaralandı

Filistin direnişinin Refah'ta bubi tuzaklı bir evi patlatması sonucu 4 İsrail askeri öldü, ikisi enkaz altında kaldı, 18 asker de yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığına tepki olarak Mescid-i Aksa Tufan Savaşı'nı 248. gününde de sürdüren Filistin direnişi, tüm cephelerden nüfuz eden işgalci "ordu" güçleriyle yüzleşmeye devam ediyor.

Al-Mayadeen muhabirinin doğruladığı bilgiye göre, bugün pazartesi günü Filistin-Mısır sınırındaki El-İzba bölgesinde ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın merkezinde direnişle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı .

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı Şehit İzzeddin el Kassam Tugayları, şehirdeki Şabura kampında İsrail güçlerinin saklandığı bubi tuzaklı bir evi patlattığı karmaşık bir operasyon gerçekleştirdi. Refah, üyelerinin önceden hazırlanan evde öldürüldüğünü ve yaralandığını doğruladı.

El Kassam Tugayları, kurtarma gücünün gelmesinin hemen ardından mücahitlerin, havan toplarıyla havaya uçurulan evin çevresini tahrip ettiğini de sözlerine ekledi. Operasyondan bir süre sonra El Kassam, çevredekileri hedef almayı yeniledi..

El Kassam ayrıca Refah'ın merkezindeki El Avda Camii yakınlarında Al-Yassin 105 top mermisi taşıyan bir D9 askeri buldozerini hedef aldığını duyurdu.

El Kassam Tugayları askeri medyası, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusuna giren işgalci kalabalıkların hedef alındığını belgeleyen sahneler yayınladı.

İslami Cihat hareketinin Filistin'deki askeri kanadı Kudüs Tugayları da, Refah şehrinin El Şoka bölgesinin doğusunda bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle hedef aldığını duyurdu.

Tugaylar, Gazze şehrinin güneyindeki “Netzarim” eksenindeki ikmal hattında işgal askerleri ve araçlarından oluşan bir mevziyi hedef aldıklarını doğruladı.

Mescid-i Aksa Şehitleri Tugayları da Refah kentindeki El Avda kavşağında işgalci askerlerden birine keskin nişancı atışıyla ateş açtıklarını ve ikmal hattı boyunca işgalin komuta kontrol karargâhını hedef aldıklarını doğruladı. Netzarim” ekseni, “havan” mermileriyle.

Tugaylar, Mescid-i Aksa Tufanı sırasında saha imalat atölyelerinden "Aksa 103" füzelerinin hazırlanıp donatıldığına dair sahneler yayınladı.

Mücahid Hareketi'nin askeri kanadı olan Mücahid Tugayları, Gazze Şehri'nin güneyindeki "Netzarim ekseninde" işgal "ordu" güçlerinin bir mevzisini füze salvosu ile hedef aldıklarını doğruladı. Tugaylar, işgalci kurtarma güçlerinin olay yerine koştuğunu gözlemledi.

İşgal güçleri arasında ölümler

İsrail medyası, El Kassam Tugayları'nın Refah kentindeki Şabura kampına düzenlediği operasyonun ardından bombalanan binada işgal "ordusuna" mensup 4 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

İşgal medyası, ölen askerlerin yanı sıra 18 askerin de yaralandığını, 2 askerin de enkaz altında kaldığını, kurtarma güçlerine havan topları atıldığını bildirdi.

Dün El Kassam Tugayları, Refah'ın Tel El Sultan mahallesinin güneyinde konuşlanan işgal güçlerinin hedef alındığını, Kuveyt Hastanesi çevresine giren güçlerin ise havan toplarıyla bombaladığını duyurdu.

El Kassam askeri medyası, Refah'ın güneyindeki Yabna kampındaki işgal askerlerini ve araçlarını hedef aldığını belgeleyen sahneler yayınladı.

Bunun üzerine Kudüs Tugayları, işgal güçlerinin Refah'ın doğusundaki "Karam Ebu Salem" mevkisi civarındaki yoğunlaşmalarını havan topları ve "107" roketleriyle bombaladı.

Kaynak:Haber Kaynağı