28 Şubat Mağdurları Özgürlük Bekliyor

28 Şubat Mağdurları Özgürlük Bekliyor

Mazlumder Ağrı Şubesi, tarafından yapılan basın açıklaması ile 28 Şubat mağdurlarının devam eden mağduriyetlerinin bir an önce gerekli yasal düzenlemeler yapılması gerektiği belirtildi.

Mazlumder Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan ve yönetim kurulu üyeleri şube binasında bir basın açıklaması düzenleyerek, 28 Şubat darbesinin mağdurlarının halen cezaevlerinde tutuluyor olmasına tepki gösterdiler.

Mazlumder Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan, "28 Şubat darbesi ile ilgili olarak her ayın 28'inde Mazlumder Genel Merkez ve şubelerimizle ortak basın açıklaması yapmaya devam ediyoruz. Hala tutuklu bulunan 28 Şubat mağdurları için yasal düzenlemeler yapılana kadar basın açıklamalarımız devam edecek." dedi.

Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasını Mazlumder GYK Üyesi ve Ağrı Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Nihat Polat okudu. 

"Yargı ciddiyetsizliğinin boyutunu gözler önüne sermiştir"

Polat, "28 Şubat Darbesinin Batı Çalışma Grubu ayağının yargılandığı davada nihayet bir karar verilmiştir. Geç de olsa 28 Şubat, mahkeme tarafından bir darbe olarak tescil edilmiş ve darbenin önemli figürleri müebbet hapis cezası ile cezalandırılmışlardır. Ne var ki, adaletsiz bir şekilde ve önyargılı yollarla müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarıyla mağdur edilen 28 Şubat yargı mağdurlarının serbest bırakılması talebimiz maalesef bugüne kadar karşılık bulmamıştır. Oysa onlar, yargı tarafından da tescil edilmiş olan bir darbenin aktörlerinin brifingleri ile bu haksız cezaları almışlardı. Bu durum garabetin bir boyutu iken, ikinci bir boyutu ise sayısı üçü-beşi geçemese de bazı, yeniden yargılama kararlarının, infaz ertelemesi yapılmaksızın devam ettirilmesidir. Haklarında hüküm verilen 28 Şubat darbecileri tutuksuz yargılanırken, mağdurların devam eden tutuklulukları hiçbir vicdan tarafından kabul edilemez. Yaşanılan garabet, yargı ciddiyetsizliğinin boyutunu gözler önüne sermiştir." ifadelerine yer verdi.

"Ne siyasi iktidar ne de yargı bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi"

Yapalan çağrılara karşı üzerine sorumluluk düşenlerin, gerekeni yapmadıklarına dikkat çeken Polat, "Ocak ayından beri sürdürdüğümüz kampanya çerçevesindeyeniden yargılama yapılmasını,mağduriyetlerin giderilmesini ve 20 yılı aşkın sürelerdir içeride tutulan mahpusların derhal serbest bırakılmasını talep ettik. Bu süreçte çok şey söylendi ama ne yazık ki ne siyasi iktidar, ne meclis, ne de yargı bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi. Hukuksuzluğun bu derece ayyuka çıktığı bir konudaböylesi bir sessizlik ve tavırsızlık endişe ve utanç vericidir. Defalarca tekrar ettiğimiz gibi çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan ve bize göre seçimlerden ya da öncelikli sorun diye ortaya konulan diğer sorunlardan çok daha öncelikli, acil olan bu sorun hemen şimdi çözülmelidir." dedi.

Nihat Polat açıklamasını şu sözlerle bitirdi: "Mazlumder olarak, brifingli yargılamaların kötü mirasını devralan mevcut mahkemeleri, iş yoğunluğu bahanesini bir tarafa atarak, gerekirse gecelerini gündüzlerine katarak bu sorunu çözmeye davet ediyoruz. TBMM'de, birinci parti olan AK Parti ve ana muhalefet olan CHP, 28 Şubat mahpuslarının sorununu öncelikli mesele haline getirmeye, sorunun çözümünü sağlayacak yasal düzenlemeleri bir an önce yapmaya çağırıyoruz." (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

İşgalcilerden Filistin mülteci kampına baskın