"26 uçak kaçırma teşebbüsü oldu"

"26 uçak kaçırma teşebbüsü oldu"

İran'da istihbarat ikinci komutanı Kazımi, muhafızlar ordusu istihbaratının 2010 yılına kadar 26 uçak kaçırma girişimini etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

İran İslam inkılabı muhufızlar ordusu istihbarat ikinci komutanı General Muhammed Hasan Kazımi, muhafızlar ordusu istihbaratı 2010 yılına kadar 26 uçak kaçırma girişimini etkisiz hale getirdiğini açıkladı.
İslam inkılabı muhafızlar ordusunun 30. kuruluş yıldönümü dolaysıyla düzenlediği basın toplantısında konuşan General Kazımi, muhafızlar ordusuna bağlı havaalanları ve yolcu uçakları koruma birimleri söz konusu girişimleri önlemeyi başardığını kaydetti.
General Kazımi, İslam inkılabı zaferinden sonda düşmanlar kutsal nizama yönelik bir çok komplo düzenlediğini, inkılabın şahsiyetlerine suikastlar, bombalı eylemler ve dayatılan savaş, bu komplolardan bazıları olduğunu, muhafızlar ordusuna bağlı havaalanlarını ve yolcu uçaklarını koruma birimi 1984 yılında İmam Humeyni'nin (ks) doğrudan talimatı ile kurulduğunu, o günden beri iki üç yıl öncesine kadar 26 uçak kaçırma girişimi etkisiz hale getirdiğini ifade etti. 

ırıb