2004 tarihli gazetelerin sırrı

2004 tarihli gazetelerin sırrı

Gölbaşı'nda yapılan kazıda ele geçirilen silahların sarılı olduğu gazetelerin tarihi oldukça konuşulmuştu. Spekülasyon yapılan konunun içyüzü aydınlandı.

Bilindiği gibi İbrahim Şahin'den ele geçirdiği krokiler doğrultusunda Ankara'da ele geçen bombaların 7 Temmuz 2004 tarihli Sabah ve Tercüman gazetelerine sarılı olduğu ortaya çıkmıştı. Kazıda çıkan silahların sarılı olduğu gazetelerin sırrı ortaya çıktı.

İŞTE OLAYIN GELİŞİMİ:

Bombaları günışığına çıkaran polis ekipleri malzemelerin çamura batmaması için çare ararlar. O esnada polis ekiplerinden birisi bölgedeki araçlardan birinden eski tarihli bazı gazeteler getirir. Çıkartılan malzemeler ilk olarak o gazetelere konur. Daha sonra olay yerinden ayrılırken bazı gazeteler yere düşünce basın mensupları tarafından yeni bir delilmiş gibi kamuoyuna duyurulur. İşte o anın görüntüleri.