11 Eylül'ün Arkasında İsrail var Diyen  İngiliz Rahip Görevden Alındı

11 Eylül'ün Arkasında İsrail var Diyen İngiliz Rahip Görevden Alındı

İngiltere Kilisesi, Filistin yanlısı bir rahibi "Yahudi karşıtı faaliyet" iddiaları ve İsrail'i eleştirdiği gerekçesiyle yasakladı ve İslami İnsan Hakları Komisyonu kararı kınadı.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

ABD'deki 11 Eylül saldırılarının arkasında İsrail'in olduğunu öne süren İngiliz papaz Dr. Stephen Sizer, "Yahudi karşıtı faaliyetlerde" bulunduğu gerekçesiyle 12 yıl süreyle görevden men edildi.

Karara yanıt olarak, Londra merkezli İslami İnsan Hakları Komisyonu, "Filistinlileri adalet arayışında etkin bir şekilde terk eden İngiltere Kilisesi'nin ahlaki cesaret eksikliği" olarak adlandırdığı şeyi kınayan bir bildiri yayınladı.

İslami İnsan Hakları Komitesi konuyu "sorunlu" olarak nitelendirerek, "suç ve tahrikin yargılanmasında ölçütün kişilerin siyasi görüşlerine göre belirlenmemesi gerektiğini" söyledi.

Komite, böyle bir pozisyonun "din adamlarının Filistin meselesini tartışmasını sınırlayabileceğini ve hatta disiplin korkusuyla susturabileceğini" ve bunun siyasi olmayan bir duruş sürdürmek yerine Kilise içindeki konuşma ve ifade özgürlüğünü doğrudan tehdit edebileceğini vurguladı.

Kilise'nin kararı, pek çok kişinin bunu, İsrail yanlısı lobinin, bu kez siyasi ve akademik değil, dinsel olan başka bir İngiliz ve Batılı kurumu ele geçirmesinin bir zaferi olarak görmesine yol açtı.