1.000 Filistinli Yerinden Edildi

1.000 Filistinli Yerinden Edildi

Gazze: İsrail askeri saldırısıyla 1.000 Filistinli yerinden etti

Gazze'deki Filistin Konut ve İnşaat Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail'in son askeri saldırısının evlerinin kısmen veya tamamen yıkılması nedeniyle 1000 kişiyi yerinden ettiğini söyledi. Onarım ve yeniden inşa maliyetinin ilk tahmini 10 milyon dolardır.

İskan Bakan Yardımcısı Jawad Al-Agha, saldırı sırasında 103 konutun tamamen yıkıldığını ve 2.800'den fazla konutun da hasar gördüğünü söyledi. Kısmen yıkılan 140 evin kimsenin yaşaması için uygun olmadığını ve yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.

Al-Agha, yerinden edilenlerin şu anda çok zor koşullar altında yaşadıklarını söyledi. Acil olarak yiyecek ve diğer yardımların yanı sıra geçici konaklama için kira ödemek için nakit paraya ihtiyaçları var.

Bakan yardımcısı, "İsrail'in Gazze'ye yönelik tekrarlanan saldırıları ve 17 yıllık kuşatma, kıyı yerleşim bölgesindeki insani koşulları ağırlaştırdı" dedi. Ayrıca, İsrail'in daha önceki askeri saldırılarında yıkılan evlerin ve yüksek katlı konutların yeniden inşası için 190 milyon dolara ihtiyaç duyulduğuna da işaret etti.

Kaynak:TEVHİDHABER