Yapay Zeka İle  Sahte Peygamber Oluşturup İnsanlarla Sohbet Ettirdiler

Yapay Zeka İle Sahte Peygamber Oluşturup İnsanlarla Sohbet Ettirdiler

Yapay zeka ile oluşturulan sahte peygamber figürleriyle sohbet etmelerini sağlayan uygulama geliştirdiler. Bu figürler arasında 'Hz. İsa ve Hz Meryem ve Hz. Yusuf'un 'sahte figürleri' de yer alıyor.

Yeni yayınlanan Text With Jesus, adındaki yapay zeka uygulaması ile "sözde" insanların "ruhani bir yolculuğa çıkabileceklerini" ve "Hz. İsa ve Hz Meryem ve Hz. Yusuf da dahil diğer kişilerlere konuşmalar yapabilecekleri" iddia edildi.

Web sitesine göre, uygulama ChatGPT tarafından desteklenmektedir. Web sitesinde "Kullanıcılar sohbetleri aracılığıyla rahatlık, rehberlik ve ilham bulabilirler" deniyor.

Uygulama düzeninin basit olduğu belirtilerek kullanıcıların ilgileri çekildi. Buna göre: "Kutsal Aile" adlı figürlerden herhangi birine tıkladığınızda hemen bir mesajla karşılaşıyorsunuz: "Selamlar, dostum! Ben İsa Mesih, sizinle sohbet etmek, rehberlik ve sevgi sunmak için buradayım. Bugün size nasıl yardımcı olabilirim?"

Aylık 2,99 dolar abonelik karşılığında kullanıcılar, Yapay zeka ile oluşturulmuş Hz. Adem ve Hz. Havva gibi yanı sıra Hz.İsa'nın bazı havarileri figürleriyle de sohbet edebileceği belirtildi.

OLUŞTURDUKLARI SAHTE PEYGAMBER FİGÜRLERİNİ KENDİLERİNE GÖRE EĞİTİYORLAR

Insider'ın aktardığı bilgilere göre uygulamanın geliştiricisi Stéphane Peter Religion News Service'e. yaptığı açıklamada ise yapay zekayı nasıl eğittiklerini şu sözlerle itiraf etti:

​"Yapay zekayı harekete geçiriyoruz ve ona şunu söylüyoruz: Sen İsa'sın, sen Musa'sın ya da her kimsen, veritabanında ne olduğunu bildiğin için sorulara onların karakterlerine göre yanıt veriyorsun."

KAYNAK: HABER 7