Yahudiler: Oğullarımızı geri verin, yoksa “İsrail”i yakarız

Yahudiler: Oğullarımızı geri verin, yoksa “İsrail”i yakarız

Hamas'ın arabulucuların Gazze'de ateşkes önerisini onayladığını açıklamasının ardından İsrailli mahkumların aileleri Tel Aviv'de gösteri yapıyor ve yolları kapatıyor.

İsrail medyası, Hamas'ın arabulucuların Gazze'de ateşkes önerisini onayladığını açıklamasının ardından İsrailli tutukluların ailelerinin Tel Aviv'deki Ayalon Yolu'nu kapatarak İsrail hükümetine vakit kaybetmeme çağrısında bulunduğunu bildirdi.

İsrail Kanal 12 internet sitesi, mahkum ailelerinin düzenlediği gösterinin Tel Aviv'deki Begin Caddesi'ni her iki yönde de kapattığını bildirdi.

Kanal 12, mahkumların ailelerinden gelen bir açıklamayı aktardı: "Hamas'ın, 132 mahkumun geri dönüşünü hızlandıracak ateşkesi ilerletme yönündeki duyurusunu memnuniyetle karşılıyoruz."

Ailelerin açıklaması şunları ekledi: "İsrail hükümetinin İsraillilere olan bağlılığını eylemlerle kanıtlamanın zamanı geldi ve kabine Hamas'ın onayını alıp bunu herkesin geri dönmesine yönelik bir anlaşmaya dönüştürmeli."

Kan TV ise Hamas'ın tepkisi açıklandıktan sonra yüzlerce kişinin Tel Aviv'deki Güvenlik Bakanlığı binasının önünde gösteri yaptığını bildirdi.

İsrail kanalı, tutuklu ailelerinin gösterisi sırasında bir sözcünün "Hamas anlaşmayı kabul etti, şimdi hükümetin tutukluları geri verme zamanı geldi, aksi takdirde İsrail'i yakarız" dediğini aktardı.

Buna karşılık İsrail muhalefetinin lideri Yair Lapid şunları söyledi: "Mahkumları iade etmek isteyen hükümet, şimdi acil bir görüşme yapıp ekipleri Kahire'ye gönderirdi ve histerik bir şekilde birden fazla ülkeden üç farklı brifing yayınlamazdı. kaynaklara dayandırarak ailelerin yüreklerini paramparça etti” diyerek, bunun “Milli bir rezalet” olduğunu sözlerine ekledi.

İşgal Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ise Hamas'ın tepkisine ilişkin şu yorumu yaptı: "Hamas'ın yürüttüğü manevra ve oyunların tek cevabı Refah'ı işgal etme, askeri baskıyı artırma yönünde acil bir emirdir. ve Hamas'ı mutlak yenilgiye uğratıncaya kadar dağıtmaya devam edin."

İsrail medyası, "İsrail"de ABD'nin "İsrail" tarafından kabul edilen standartları karşılamayan yeni anlaşmayı destekleyeceğine dair endişelerin bulunduğunu bildirdi.