Sisi Rejimi  Aşiretlere Toplantı Yapıyor

Sisi Rejimi Aşiretlere Toplantı Yapıyor

Mısır ordusu, İsrail'in Refah'ı işgaline hazırlık amacıyla, yerinden edilmiş Gazze halkıyla ilgili olarak Sina kabileleriyle bir araya geliyor.

Middle East Eye sitesi , 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü yayınladığı bir raporda, Mısır Askeri İstihbaratının son haftalarda Sina kabileleriyle İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah'ı işgal etmesi durumunda potansiyel rollerini tartışmak üzere toplantılar yaptığını ortaya çıkardı .

Görüşmeler sırasında Mısırlı istihbarat görevlileri, İsrail'in Filistin Refah'ına kara operasyonu düzenlemesi halinde Sina'ya doğru 50 ila 250.000 Filistinlinin akın edeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Bu toplantılara katılan ve adlarının açıklanmaması kaydıyla konuşan üç kişiye göre, ordu ve istihbarat yetkilileri, böyle bir göçün gerçekleşmesi halinde Kuzey Sina köy ve merkezlerine “Filistinlilerin sızmasının izlenmesi” konusunda silahlı kuvvetlere ve güvenlik birimlerine yardımcı olunması gerektiğini vurgulayarak, bu kişilerden herhangi birinin barındırılmaması ve sınıra yakın bölgelerde tanımadıkları kişilerin hareketlerinin derhal rapor edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

TERCÜME TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı