İşgal, Refah'a karşı saldırısını yoğunlaştırıyor...

İşgal, Refah'a karşı saldırısını yoğunlaştırıyor...

İsrail işgali, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrine yönelik baskınlarını yoğunlaştırırken, araçları da Refah sınır kapısına baskın düzenleyerek yolcu trafiğinin tamamen durmasına ve yardımların Şeride'e tamamen girmesine yol açtı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığı, Refah şehrine yönelik şiddetli bombardıman ve Gazze Şehri ile onun kuzeyini, Cebeliye'nin doğusundaki Yermük bölgesi, Beyt Lahia ve Beyt Hanun'u hedef alan baskınların ortasında art arda 214'üncü gününe girdi. çok sayıda vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına neden oldu.

Yerel basında ayrıntılı olarak, işgal askeri araçlarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kara kapısı yönüne girdiği, çok sayıda top mermisinin de buradaki binalara isabet ettiği bildirildi.

İsrail askeri araçlarının Refah kara geçişine yaklaşık 200 metre uzaklıkta durduğunu, geçiş binalarına ise çok sayıda top mermisi atıldığını söyledi.

İsrail'in topçu atışlarının Refah ve Kerem Abu Salem geçiş noktaları ile El Salam ve El Jeneina mahallelerini hedef aldığı, hava saldırılarının ise Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin El Tanur mahallesini hedef aldığı belirtildi.